23 Νοεμβρίου 2011

Δεύτερο βήμα


Οι μέρες περνάνε και η επικοινωνία με τα παιδιά πίσω από το εκδοτικό ατελιέ που συμφώνησα, ήταν καθημερινή. Και παράλληλα, προσπαθούσα να μαζέψω απ'όσους μπορούσα γνώμες και κριτικές για τα παιδιά αυτά. Μόνο θετικά πράγματα άκουσα.
Στην αυτοέκδοση βέβαια, είσαι μόνος σου όσον αφορά την προώθηση του έργου σου, αλλά τουλάχιστον έτσι, ξέρεις κάθε κίνηση που θα κάνεις και δε θα βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Στην περίπτωσή μας βέβαια, θα βοηθήσουν και τα παιδιά του εκδοτικού ατελιέ, άρα δε θα είμαι τελείως μόνος μου.
Κάποιοι θα πουν ότι προτιμάνε να διοχετεύσουν κατευθειάν το έργο τους σε βιβλιοπωλεία, για να κοιμούνται ήσυχοι, αλλά εγώ δεν το προτιμώ. Η περίπτωση των βιβλιοπωλείων, για κάποιον νέο και άπειρο σαν κι εμένα, κρύβει κάποιες παγίδες, κατά τη γνώμη μου πάντα. Θα ανησυχείς πάντα για να δεις πώς πήγε το έργο σου, αν πουλήθηκαν τόσα όσα σου είπαν ότι πουλήθηκαν. Κι άλλα που για ευνόητους λόγους δε θα αναφέρω εδώ.
Η συμφωνία με το εκδοτικό ατελιέ iWrite επικυρώθηκε κι επίσημα. Αποφάσισα να ξεκινήσω με περιορισμένο αριθμό αντίτυπων και το έργο θα επανεκδοθεί ανάλογα με τη ζήτηση.
Ο χρόνος θα δείξει...

Όλες αυτές τις μέρες που επικοινωνούσα με τα παιδιά, είχα τον χρόνο να ξαναδιαβάσω με την ησυχία το έργο μου. Πάλι έκανα κάποιες διορθώσεις, αλλά όχι τέτοιες ώστε να αλλάξει η κεντρική ιδέα της ιστορίας. Το ότι έκανα τις διορθώσεις, μου υπενθύμισαν ότι όσο ταλέντο, ενθουσιασμό και δημιουργικό πνεύμα και να έχεις, έχεις μακρύ δρόμο για να φτάσεις συγγραφείς με φιλολογικές γνώσεις.
Ναι, είναι μακρύς ο δρόμος αλλά τουλάχιστον οδεύουμε ολοτάχως... Και οι τροχοί είναι στη θέση τους!

Αφού πλέον η ιστορία είναι ολοκληρωμένη, ας πω μερικά λόγια.
Αγόρι δεν ακούει, είναι δηλαδή κωφός και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον κόσμο των ακουόντων και των κωφών.
Κορίτσι ακούει και αρχικά είναι δύσπιστη και σνομπάρει τον κόσμο των κωφών.
Η μοίρα θα τους φέρει κοντά αλλά μια σειρά από γεγονότα θα σταθούν εμπόδιο στην πορεία τους.
Δυο φαινομενικά διαφορετικοί κόσμοι, συναντιούνται. Δυο φαινομενικά διαφορετικοί άνθρωποι, συναντιούνται.
Τελικά πόσο διαφορετικοί είναι αυτοί οι δυο άνθρωποι;


Δείτε και τη σελίδα στο facebook και θα τα ξαναπούμε...

2 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία!!Ενδιαφέρον ακούγεται...Έκανα like οπότε υποθέτω θα μάθω νέα για το βιβλίο από τη σελίδα του fb, σωστά? (ακούγεται σα να πουλάω υποχρέωση...αλλά δεν :))
    Nice to bump into you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα whitecat και σε ευχαριστώ!
    Θα ενημερωθείς σύντομα για τις εξελίξεις, είτε από δω είτε από κει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή